Llocs d'interès

Tant l'entorn com el poble tenen un notable atractiu com a lloc pintoresc: la presència del riu, el poble que s'endinsa a la muntanya, amb els carrers que s'enfilen entre roques, sorprenen agradablement el visitant.

L'Església

L'edifici més important de la vila és l'església, dedicada a Sant Miquel. És una construcció neoclàssica del segle XVIII, amb tres naus, cor i campanar incorporat a l'edifici.

Carrer de les Covetes

El municipi de Margalef té grans afloracions de roca. Tots els carrers són interessants però si n'haguéssim de triar un seria el Carrer de les Covetes. Tota una banda del carrer és roca, que serveix de suport al carrer de dalt.Recentment, la roca d'aquest carrer ha estat netejada i repicada, així avui podem contemplar aquesta pedra tant característica del nostre poble en la seva màxima esplendor.*

L'Ermita de Sant Salvador

A 3,5 Km del poble hi ha l'ermita de Sant Salvador, construïda al segle XVI. Fa pocs anys s'hi van arranjar els accessos i ara s'hi pot pujar en cotxe. També ha estat arranjat el mateix edifici de l'ermita. Al seu entorn, s'hi ha construït taules de pedra i llocs per fer foc i cuinar sense perill. Aquesta zona es manté periòdicament i es va millorant per a que el visitant es senti perfectament en plena natura.* 

Totes aquestes modificacions han convertit Sant Salvador en un bon lloc de lleure on es respiren aires purs del majestuós Montsant. No es pot oblidar la font d'aigua fresquíssima que sempre brolla.

Una part del massís del Montsant pertany al terme de Margalef. Això fa que trobem un bon nombre de llocs interessants. Per anomenar-ne uns quants esmentarem algunes coves : la de la Taverna, bon lloc per iniciar-se en l'espeleologia; la del Teix, que ha pres el nom del gran arbre que hi ha a la vora, i la del Miracle.

La Presa

Un altre lloc que podem visitar és la nova presa, a pocs quilòmetres del poble, riu amunt, construïda en una zona de gran bellesa natural. Després de dues fases de construcció, té una capacitat de 2.800.000 m3. Aquesta presa, a mes de garantir un mínim cabal d'aigua al riu durant l'estiu, ha servit perquè els pagesos conservin una mica l'esperança d'obtenir bons cultius però que últimament s’ha convertit en un atractiu turístic més.

Per aquest motiu  s’ha condicionat una àrea recreativa a la vora amb taules de pedra i focs per fer carn a la brasa i s'hi ha habilitat una zona per acampar.*

Cova d’En Ximet

Fa pocs anys s'ha recuperat aquest espai de lleure situat al barranc de Sant Salvador. *

 

A pocs metres del camí que duu a l'ermita ens trobem la cova d'en Ximet, una cabitat que recull l'aigua que baixa del majestuòs Montsant i s'ha habilitat com un lloc d'esbarjo integrat enmig de la natura.

Subscriure a